Antal träffar: 478

Vardagsrumsbord

Vi erbjuder ett noggrant utvalt sortiment av snygga soffbord och snygga vardagsrumsbord i flera olika stilar, former och färger. Är du ute efter ett runt soffbord, ett litet soffbord eller ett lågt soffbord – oavsett så kan du lätt kan hitta en modell som passar i just ditt vardagsrum hos oss. Vi har ett brett utbud av fina soffbord hittar bl.a. skandinaviska, klassiska och exklusiva soffbord. Nedan följer lite råd för dig som går i tankar om att köpa soffbord.

Vilket soffbord passar hos mig?

Ibland kan det vara svårt att veta vilket soffbord som passar bäst in hemma hos just dig. Dels ska det vara lagom stort - men även fungera bra ihop med den övriga inredningen. Börja med att fundera på vilken storlek som passar optimalt. Har du en stor eller liten soffa? Många har en soffa i u-modell, vilket allt som oftast begränsar måtten för ett nytt soffbord. Ett tips om du har trångt om utrymme är att välja ett bord med runda hörn - vilket dels ger ett luftigare intryck, men även en bättre in- och utpassage till soffan. 

När du väl har valt storlek så bör du välja stil. Ska det vara modernt eller klassiskt? Hur ser din övriga inredning ut? Vad passar bäst till soffan? Vad har du för träslag sedan tidigare i rummet? Hur ser plånboken ut, är du ute efter ett billigt soffbord eller ett exklusivt soffbord? Försök att hitta ett bord som på bästa möjliga sätt matchar din övriga inredning i det aktuella rummet.

Form på soffbordet

Runt soffbord, stort soffbord, litet soffbord osv.

Skapa en översikt på formen på dina nuvarande möbler i vardagsrummet – består det mestdels av raka, rundade former eller kanske en jämn mix av båda?  Om du har många raka möbler kan det vara snyggt att bryta av med ett runt soffbord. Är dina möbler mestadels runda i formen är det passande med ett rakt och litet soffbord. För att skapa harmoni för ögonen i ditt vardagsrum är det en god idé att mixa formerna.

Antal bordsskivor i ett soffbord

Fundera även på hur mycket samt vad som ska placeras på soffbordet. Om du tänkt placera många saker så rekommenderar vi soffbord med flera hyllplan.

Höjd på soffbordet

Lågt soffbord, högt soffbord osv.

Ta reda på vad soffan eller fåtöljen som du ska styla soffbordet med har för höjd. Vissa stylingar kräver ett lågt soffbord, andra kräver ett högt soffbord och samma sak gäller storleken, ett stort rum kan kräva ett stort soffbord medans ett mindre utrymme är bättre anpassat för ett litet soffbord. Vill du kunna äta vid soffbordet? I så fall är ett högt soffbord att föredra. En vanlig riktlinje är att köpa ett soffbord i ungefär samma höjd som soffan eller fåtöljens sitthöjd.

Materialval för ditt soffbord

I vårt sortiment hittar du bland annat soffbord i marmor, vackra glasbord, sidobord och brickbord. Materialen varierar och vi har även ett stort utbud av soffbord i olika träslag så som ek och furu. Något som är bra att veta är att träslag som exempelvis mango och acaciaträ är levande material. Att träet rör på sig över tid är naturligt förekommande, vilket innebär att former kan ändras och små glipor kan uppstå.

Ställ ihop flera små bord

Om du inte känner för att enbart ha ett soffbord, är det också fint att ställa ihop flera små bord med varandra. I vårt utbud finner du snygga satsbord som kommer i set om 2 eller 3. Du kan självklart även mixa och matcha ihop ett eget set helt utefter din smak och stil!

Köpa soffbord

Att handla soffbord online ska vara enkelt och inspirerande. När du köper ett soffbord hos oss online på Soffadirekt kan du känna dig trygg. Om du har några frågor, tveka inte på att höra av dig till vår kundservice.

ANGLET Soffbord Svart 
ANGLET Soffbord Svart 
Outlet
80
WOODY Soffbord 100
WOODY Soffbord 100
22
CATANIA Soffbord Beige 120
CATANIA Soffbord Beige 120
12
Grå
CATANIA Soffbord Beige 95
CATANIA Soffbord Beige 95
29
WOODY Soffbord
WOODY Soffbord
WOODY Sidobord Lågt
WOODY Sidobord Lågt
PRISMA Soffbord 80 Svart
PRISMA Soffbord 80 Svart
63
Mässing
MARGO Soffbord 100
MARGO Soffbord 100
Outlet
70
Brun
ELSIE Soffbord Natur
ELSIE Soffbord Natur
31
Beige Grå Vit
MESA Sidobord L Beige
MESA Sidobord L Beige
10
FALSTERBO Soffbord Rotting
FALSTERBO Soffbord Rotting
Kod: ute-20
11
Soffbord Trä
Soffbord Trä
10
3895:-
3506:-
LAGO Soffbord 80
LAGO Soffbord 80
22
Logga in