Antal träffar: 506

Soffbord

Vi har ett noggrant utvalt sortiment av snygga bord i flera olika stilar, former och färger - så att du lätt kan hitta en modell som passar i just ditt vardagsrum. Du hittar bl.a. skandinaviska, klassiska och moderna soffbord. Nedan följer lite råd för dig som har tankar om att investera i ett nytt soffbord.

Vilket bord passar hos mig?

Ibland kan det vara svårt att veta vilket soffbord som passar bäst in hemma hos just dig. Dels ska det vara lagom stort - men även fungera bra ihop med den övriga inredningen. Börja med att fundera på vilken storlek som passar optimalt. Har du en stor eller liten soffa? Många har en soffa i u-modell, vilket allt som oftast begränsar måtten för ett nytt soffbord. Ett tips om du har trångt om utrymme är att välja ett bord med runda hörn - vilket dels ger ett luftigare intryck, men även en bättre in- och utpassage till soffan. 

När du väl har valt storlek så bör du välja stil. Ska det vara modernt eller klassiskt? Hur ser din övriga inredning ut? Vad passar bäst till soffan? Vad har du för träslag sedan tidigare i rummet? Försök att hitta ett bord som på bästa möjliga sätt matchar din övriga inredning i det aktuella rummet.

Form på bordet

Skapa en översikt på formen på dina nuvarande möbler i vardagsrummet – är det mestdels raka, rundade former eller kanske en jämn mix av båda?  Om du har många raka möbler kan det vara snyggt att bryta av med ett runt soffbord. Är dina möbler mestadels runda i formen är det passande med ett rakt bord. För att skapa harmoni för ögonen i ditt vardagsrum är det en god idé att mixa formerna.

Antal bordsskivor

Fundera även på hur mycket samt vad som ska placeras på soffbordet. Om du tänkt placera många saker så rekommenderar vi soffbord med flera hyllplan.

Höjd på bordet

Ta reda på vad soffan eller fåtöljen som du ska styla soffbordet med har för höjd. En vanlig riktlinje är att köpa ett soffbord i ungefär samma höjd som soffan eller fåtöljens sitthöjd.

Material

Soffborden i vårt sortiment kommer i flera material. Vi har soffbord i bland annat glas, metall och olika träslag så som ek och furu. Något som är bra att veta är att träslag som exempelvis mango och acaciaträ är levande material. Att träet rör på sig över tid är naturligt förekommande, vilket innebär att former kan ändras och små glipor kan uppstå.

Ställ ihop flera små bord

Om du inte känner för att enbart ha ett soffbord, är det också fint att ställa ihop flera små bord med varandra. I vårt utbud finner du snygga satsbord som kommer i set om 2 eller 3. Du kan självklart även mixa och matcha ihop ett eget set helt utefter din smak och stil!
BEAU Bänk Brun
BEAU Bänk Brun
14
NEO Soffbord 60 Mässing
NEO Soffbord 60 Mässing
Outlet
67
LAGO Soffbord 80
LAGO Soffbord 80
16
Logga in