Antal träffar:

Sisalmatta

Om du är i behov av en slitstark matta så kan vi varmt rekommendera våra sisal- och/eller flatvävda mattor. Mattorna är hårda, tunna och otroligt stryktåliga. En egenskap som gör dem idealiska som köksmattor. Modellerna finns i en bred färgskala och med massvis av olika mönster. Vissa av motiven är barnanpassade, då mattorna även gör sig mycket bra i ett barnrum där de utätts för mycket slitage och påfrestning.

Skillnaden på en flatvävd- och sisalmatta

I folkmun så är en sisal- och flatvävd matta så gott som samma sak. Det som skiljer dem åt är framförallt att en sisalmatta tillverkas av fiber från sisalväxten. En flatvävd matta har en nedbunden tråd istället för en lugg, vilket gör den optimal för de plaster där slitaget är högt. Mattorna i den här kategorin är ganska hårda. Något som ganska många föredrar beroende vart mattan ska placeras.

Köksmattor

Vi kan varmt rekommendera en flatvävd matta under köksbordet. Då mattan är tunn och hård så klarar den av slitaget från köksstolarna utan att slitas sönder. Men vi vill ändå passa på att tipsa dig om att inte köpa en för liten matta om den ska agera som köksmatta. Om man drar stolsbenen över den tätt sydda kanten alltför många gånger så finns risken att sömnaden till slut släpper. Så köp gärna en matta där köksstolarna gott och väl får plats. Då har du en lättavtorkad matta i hög kvalitet till köket.

Hur sker leverans?

När du köper din sisal- eller flatvävda matta på SoffaDirekt så sker leverans till ditt närmsta postombud. Vi har alltid fri frakt och öppet köp i 365 dagar. På så vis kan du vara trygg i ditt köp och testa den nya mattan hemma i lugna och ro. Så välj och vraka bland alla vackra sisalmattor.

Logga in