Antal träffar:

Patchwork Mattor

Finns det något mer vackert än kombinationen av gammalt och nytt. När något gammalt får liv igen och flyttar in i våra hem. Det är precis det som händer när du köper en patchworkmatta. Äldre mattor klipps isär, färgas och sys ihop. Våra patchworkmattor är ett gediget hantverk som förgyller vilket hem som helst. Söker du en tidlös matta med själ och historia så kan vi varmt rekommendera en av våra patchworkmattor.

Vad är en patchwork?

En patchwork är en typ av matta som består av ett flertal olika mattor. Allt som oftast är det äldre mattor som har blivit isärklippta, tvättade och färgade för att återigen få liv och sys ihop till en ny matta. En patchwork färgas ofta i starka kulörer - till exempel rosa, gult eller varför inte en turkos patchworkmatta. Tillsammans blir det ett färgstarkt lapptäcke som är fantastiskt vackert. En normal matta består av mellan 20-40 äldre mattor. Och just det, nämnde vi att det är ett miljövänligt alternativ?

Hur är kvalitén?

Självklart används bara hela mattbitar till en ny patchwork. Allt som oftast är det dessutom gamla hanknutna eller vävda ullmattor av absolut högsta kvalitet. Hela lapptäcket får sedan en limmad baksida så att det hålls ihop utan att gå isär i sömmarna. Med andra ord så behöver du inte oroa dig för kvaliteten som är mycket hög. Däremot kan de olika mattbitarna skifta i både mönster, slitage och färgning vilket är den del av designen.

Möblera rummet runt mattan

Låt din nya patchworkmatta stå i centrum av rummet. Oavsett om det är sovrummet, vardagsrummet eller hallen som behöver ett lyft så tycker vi att dessa mattor är så vackra att de förtjänar första parkett. Låt mattan ta plats och bli en del av möblemanget och inredningen. Och om du tycker att våra mattor är för små eller fel i måtten, säg gärna till - för vi kan specialbeställa alla patchworkmattor till ett kvadratmeterpris.

Logga in