• Frakt fr. 0 kr
  • Öppet köp 365 dagar

Logga inSkänk din soffa lite kärlek!

Att ge sin ny möbel lite extra omtanke kan göra stor skillnad i livslängd, skick och intryck. En så enkel sak som att dammsuga soffan eller sängen med jämna mellanrum är en sådan sak. Damm och lösa fibrer från andra textilier, såsom kuddar, plädar och kläder, kan fastna i sofftyget och bilda noppor, detta gäller även hund- och katthår.

Man bör puffa sitt- och ryggplymåerna regelbundet, och vid behov föra tillbaka vridet tyg. Vänd på plymåerna i de fall detta är möjligt, i vissa fall får man plocka ut innerplymån och vända den. På våra soffor går sittdynans dragkedja runt hörnet, vilket gör det mycket lättare för en lekman att ta av tygfodralet

Detsamma gäller våra sängar, där det är viktigt att man dammsuger sängen regelbundet och vänder på både bädd- och mellanmadrass då och då.. Notera att bäddmadrassen är en del av sängen, som utsätts för mycket slitage. Den har till uppgift att vara mjuk och följsam, samtidigt som den ska hålla länge. Ni bör ha i åtanke att den är en förbrukningsvara, som kanske måste bytas ut efter ett antal år.

 

Noppor

Vi har valt tyger med omsorg för att slippa detta problem så långt som möjligt. Men dock, det uppstår ibland - då man har plädar och kuddar i soffan. Som nämnt ovan så kan lösa fibrer från dessa fastna i tyget på soffan och bilda noppor. Därför är det viktigt att dammsuga sin soffa regelbundet. Observera att även hund- och katthår är en bidragande orsak till detta. Noppor kan tas bort med noppmaskin och försämrar inte tyget. Noppor är alltså ingen anledning till reklamation.

 

Skydda din soffa!

Impregnering kan användas på de flesta textiltyper. Förutom att skydda soffan mot fläckar, skyddar du den även mot solens UV-strålar. Det innebär att tyget bevarar sin ursprungsfärg längre. Impregneringen förser tyget med en osynlig, luktfri hinna, som gör att exempelvis spilld vätska inte tränger in i tyget. Utan kan lätt torkas upp med en absorberande trasa. Om du kemtvättar tyget, bör du impregnera tyget igen. Överlag är detta något du bör göra med jämna mellanrum, liksom du vaxar och rostskyddar en bil.

 

Transportera möbeln

När ni flyttar, eller ska omdisponera er möbel, är vårt råd att ni tar isär densamma och monterar ihop igen på nästa ställe. Då riskerar ni inte att den vrids snett eller att den får för mycket stötar i flytten.


Hittar du inte vad du letar efter, sök här